Jongen met stroomstootwapen aangehouden

maandag 11 augustus 2014

Saasveld - Maandagnacht is een 15-jarige jongen uit Borne aangehouden bij een uitgaansgelegenheid in Saasveld omdat hij een stroomstootwapen bij zich had.

Een medewerker van de uitgaansgelegenheid had gezien dat dejongen het stroomstootwapen toonde aan vrienden. De jongen werd overgedragen aande politie. Die heeft de jongen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.Het stroomstootwapen, dat er uit ziet als een iPhone, is in beslag genomen. Dejongen vertelde dat hij het wapen in Turkije had gekocht. Na verhoor werd dejongen heengezonden.

Stroomstootwapens verboden

Jongeren en vakantiegangers worden gewaarschuwd om dergelijkeitems niet vanuit het buitenland mee te nemen naar Nederland. Het bezit vanstroomstootwapens is in Nederland strafbaar en geldt als een misdrijf. Dit geldtook voor nepvuurwapens die niet van echte wapens te onderscheiden zijn. Deze(nep)wapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie. Deze wapens moet u inleverenbij de politie.

Wapens, munitie en nepwapens

Onder de Wet Wapens en Munitie vallen bijvoorbeeld:

airsoft-apparaten

Een airsoft-apparaat wordt gebruikt in de airsoft-sport. Wilt uairsoft-apparaten in- en uitvoeren? Dat kan als u wordt vrijgesteld. U krijgtvrijstelling als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

Waar kan ik wapens inleveren?

Het bezit van wapens is strafbaar. Hebt u een wapen en/ofmunitie? Dan moet u deze inleveren bij de politie, afdeling Bijzondere wetten.De politie organiseert geregeld inleveracties. Personen kunnen dan bij depolitie, maar vaak ook op school en in de horeca, slag- of steekwapens of(gevonden) munitie inleveren, zonder dat zij voor het bezit ervan wordenvervolgd.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie opwww.vraaghetdepolitie.nl,www.vet-nep.nl of opwww.douane.nl/reizigers.2014081251

Gerelateerde berichten

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Reutum | 112 alarmeringen Reutum | Goedkoop Tanken in Reutum | Supermarkten in Reutum | Weerbericht Reutum