85-jarige jaagt insluipers weg met persoonsalarmering.

vrijdag 2 september 2016

Tubbergen - Politie stelt onderzoek in naar insluipers die met open kofferbak wegreden.

“Heeft u even vijf minuten tijd? Ik wil met u praten!” vroeg een onbekende knappe vrouw die opeens donderdagavond 2 september  bij een 85-jarige alleenstaande vrouw aan de Uelserweg in Tubbergen in haar woonkamer stond. De bejaarde vrouw keek op dat moment rustig televisie maar had meteen door dat er iets niet pluis was. Ze liep naar de onbekende vrouw, ongeveer 40 jaar, donkere haren en een Oost-Europees uiterlijk toe en zei tegen haar: “Hier ben ik niet van gediend d’ruut!”

 

De oude vrouw zag opeens ook een jongeman in de stoel in haar serre zitten. Hij vroeg aan haar of ze met hem wilde praten in verband met een werkstuk voor school. De vrouw zei nogmaals dat ze moesten vertrekken en hoorde ondertussen een deur klapperen. Ze kreeg de indruk dat er nog meer mensen in haar woning waren. Toen ze dit aan de man en vrouw vroeg antwoordde de vrouw negatief. De 85-jarige liep naar haar bijkeuken en zag daar nog een paar personen staan.

 

De vrouw krijgt hulp van de wijkverpleegkundige en draagt een persoonlijk alarm om haar pols.  Ze heeft toen de knop van haar persoonsalarmering ingedrukt en tegen de ongenode gasten gezegd dat de politie er zo kan zijn.  Hierop renden de 4 a 5 personen haar woning uit, stapten in hun auto en reden met open kofferbank weg in de richting van het centrum van Tubbergen. De politie stelt een onderzoek in naar deze insluiping. Doordat de vrouw zo daadkrachtig heeft opgetreden heeft ze voorkomen dat er goederen uit haar woning werden weggenomen.

 

Uniek project heeft succes bij klassiek geval!

 In Tubbergen draait vanaf 1 maart 2016 het project ‘Veilig wonen’, waar wijkagent Peter Withag namens de politie initiatiefnemer van is. Hierbij wordt samengewerkt met Zorgcentrale Noord en het betreft een uniek project omdat Tubbergen de eerste gemeente is waar deze werkwijze gerealiseerd is. En, zoals nu blijkt, met succes! Het doel is om het veiligheidsgevoel van ouderen en anderen met een persoonsalarmering te verhogen. “Het is tevens ook een mooi middel voor ons om snel geïnformeerd te worden, ter plaatse te komen en in het gunstigste geval de insluiper aan te houden!” Aldus Peter Withag. De insluiping van gisteravond bestempeld hij als een ‘klassiek geval’. De, meestal oude of hulpbehoevende, bewoner wordt afgeleid en andere personen sluipen het huis in en halen geld, sieraden en goederen weg. Wijkagent Peter: “Maar dankzij deze nuchtere en alerte dame is het ze gisteren niet gelukt! We hebben natuurlijk in de omgeving gezocht, gevraagd aan mensen die op het terras zaten bij Fox of ze nog een auto hadden zien wegrijden met de kofferbak open, maar helaas…”

 

Weet u meer?

De politie verzoekt getuigen die meer weten over deze insluiping of in de omgeving van de Uelserweg in Tubbergen verdachte personen hebben gezien op donderdagavond 1 september om 20.35 uur om contact op te nemen. Dat kan via 0900 8844 of via het digitaal tipformulier.

 

Meer informatie over het project: artikel Tubantia

 

2016432287 cw

Laat het ons weten via het tipformulier.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Reutum | 112 alarmeringen Reutum | Goedkoop Tanken in Reutum | Supermarkten in Reutum | Weerbericht Reutum